Doi adulţi au murit şi mai mulţi elevi au fost răniţi după ce autobuzul în care se aflau ”s-a rostogolit într-o râpă de circa 15 metri”, pe autostrada I-84 din comitatul Orange, statul New York, a anunţat guvernatorul Kathy Hochul, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autobuzul transporta 40 de elevi de la Liceul Farmingdale şi patru adulţi, a declarat, într-o conferinţă de presă, lt. colonelul Richard L. Mazzone, de la Poliţia statului New York.

Mazzone a afirmat că cele două persoane care şi-au pierdut viaţa sunt  Gina Pellettiere (43 de ani) şi Beatrice Ferrari (77 de ani).

Mai multe persoane au fost rănite grav, cinci fiind în stare critică, a arătat Mazzone. El nu a oferit mai multe detalii despre răni, dar a spus că răniţii au fost transportaţi la şase spitale din zonă. Anterior, un oficial de la Departamentul de pompieri din Wawayanda a declarat pentru CNN că peste 40 de persoane au fost rănite în accident.

”Informaţiile preliminare indică faptul că o defecţiune la unul din cauciucurile din faţă ar putea fi un factor care a contribuit la acest accident”, a spusw Mazzone. O anchetă este în desfăşurare.

Autorităţile au intervenit la aceest accident joi după-amiază, a spus Hochul.

”Imaginaţi-vă frica, ţipetele şi urmările când aceşti elevi de liceu – mulţi dintre ei boboci – au fost înconjuraţi de acest haos”, a afirmat Hochul. Cu ajutorul echipelor de intervenţie, elevii au fost scoşi din autobuz şi duşi la un loc sigur în decurs de 45 de minute, a spus guvernatorul.

Autobuzul se îndrepta spre un eveniment al unei tabere de muzică, a confirmat pentru CNN un purtător de cuvânt al liceului.

El se îndrepta spre Greeley, Pennsylvania, a transmis şcoala.

”Am fost informaţi că a avut loc un accident cu autobuzul 1 pe drum spre Greeley, PA, pentru tabăra de muzică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Liceului Farmingdale, Jake Mendlinger, pentru CNN.

Autobuzul era unul dintre cele şase care se îndreptau spre tabăra din Pennsylvania, a transmis Districtul şcolar din Farmingdale.

Imaginile din aer au arătat autobuzul în pădure, în mijloc, între drumurile spre est şi spre vest. Echipele de intervenţie erau la locul accidentului, un elicopter medical fiind parcat pe autostradă, în apropiere.

Autostrada interstatală I-84 a fost închisă la ieşirea 15A.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.