Statele Unite au distrus o rachetă balistică antinavă trasă ”din zone din Yemen controlate de huthi” către o navă militară americană la Golful Aden, a anunţat Comandamentul Militar american în Orientul Mijlociu (CENTCOM), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Racheta se îndrepta către locul în care se afla distrugătoruş de clasa Arleigh-Burke USS Carney şi a fost distrusă fără să cauzeze pagube sau victime, a anunţat vineri pe X Centcom, după săptămâni de tensiuni la Marea Roşie, o arteră esenţială a comerţului internţaional.

Agenţia britanică de securitate maritimă UKMTO a anunţat că două rachete au explodat vineri în apropierea unei nave, n largul părţii de sud a Yemenului.

Societatea de gestionarea riscurilor maritime Ambrey a anunţat o explozie în aceeaşi zonă, la aproximativ un metru de un petrolier care naviga sub pavilionul panamez, afiliat Indiei.

Forţe americane, uneori împreună cu forţe britanice, au desfăşurat o serie de atacuri împotriva huthi, care şi-au multiplicat în ultimele săptămâni atacurile la Marea Roşie şi Golful Aden, susţinând că îi susţin în acest fel pe palestinieni în Războiul din Fâşia Gaza, bombardată şi asediată de Israel.

Israelul, susţinut de către Statele Unite, poartă un război devastator în Fşia Gaza, în urma unui atac de amploare fără precedent la 7 octombrie, comis de Hamas în sudul teritoriului israelian.

Huthi, apropiaţi ai Iranului, controlează o bună parte a Yemenului, după un deceniu de război împotriva Guvernului, provocând una dintre cele mai grave crize umanitare din lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.