Statele Unite continuă să ”supravegheze foarte îndeaproape” situaţia la frontiera Rusiei cu Ucraina, după ce Moscova a anunţat că a ordonat trupelor pe care le-a desfăşurat în regiune să se întoarcă în baze, avertizează Departamentul de Stat american, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După săptămâni de tensiuni din cauza desfăşurării a zeci de mii de militari la frontiera ruso-ucraineană, armata rrusă a anunţat joi că trupele desfăşurate în sudul şi vestul Rusiei se întorc în baze începând de vineri.

Washingtonul, care îndeamnă Moscova să pună capăt actvităţilor sale provocatoare la frontiera cu Ucraina, aşteaptă să constate retragerea efectivă a trupelor ruse, a anunţat diplomaţia americană.

”Am auzit vorbe. Aşteptăm să vedem fapte”, a declarat Ned Price.

”Din câte ştim noi, este un simplu anunţ. De aceea vom continua săsupraveghem acest lucru foarte îndeaproape”, a avertizat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.