Statele Unite au confiscat 92 de nume de domenii folosite de Iran - dintre care patru erau utilizate de site-uri de ştiri în limba engleză - anunţă Departamentul american al Justiţiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste site-uri au fost identificate cu ajutorul unor informaţii provenind de la Google, iar apoi cu ajutorul reţelelor de socializare Twitter şi Facebook, a precizat departamentul.

Patru dintre aceste site-uri -cu numele de domeniu ”newsstand7.com”, ”usjournal.net”, ”usjournal.us” şi ”twtoday.net” erau ”operate de către sau în numele” Gardienilor Revoluţiei, cu scopul de a influenţa politica internă şi internaţională a Statelor Unite, precizează departamentul.

Între celelalte 88 de nume de domeniu se află, de asemenea, site-uri de ştiri vizând să ”difuzeze propagandă iraniană” destinată Europei Occidentale, Orientului Mijlociu şi Asiei de Sud-Est.

Vizitatorii acestor pagini erau întâmpinaţi începând de miercuri de un mesaj prin care sunt anunţaţi că ”aceste domenii au fost confiscate de către Biroul Federal de Investigaţii (FBI)”.

”Vom coninua să folosim toate instrumentele de care dispunem pentru a împiedica orice folosire rea de către Guvernul iranian a unor întreprinderi sau reţele de socializare americane cu scopul de a difuza propagandă, de a influenţa publicul american şi de a semăna dezordinea”, a subliniat adjunctul secretarului Justiţiei John Demers.

”Organisme care difuzează informaţii false au devenit o nouă modalitate de a difuza dezinformarea a unor state autoritariste care continuă să încerce să ne submineze democraţia”, a denunţat el.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.