Cel puţin nouă oameni au murit, iar alţii sunt daţi dispăruţi, după ce o viitură a afectat un iaz unde înotau peste 100 de oameni, în statul american Arizona, au anunţat autorităţile citat de The Guardian

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel puţin doi dintre cei care şi-au pierdut viaţa sunt copii. Autorităţile au lansat o operaţiune pentru a găsi mai multe persoane încă date dispărute, scrie BBS News.

Incidentul a avut loc sâmbătă după-amiază la Cold Springs. O furtună puternică, însoţită de ploi torenţiale, a afectat o zonă izolată, aflată la aproximativ 13 kilometri, distrusă recent de un incendiu de vegetaţie.

Ploaia a dus la umflarea pârâului care alimenta iazul unde se aflau oamenii. Apele au luat copacii distruşi de flăcări şi i-au târât până în iaz, unde au lovit în plin mulţumea.

Martori povestesc că zidul de apă, pietre şi copaci a lovit pe neaşteptate şi a luat oamenii prin surprindere. Singurul avertisment a fost un zgomot puternic ce s-a auzit cu puţin înainte.

“Nu avem cum să ştim câţi oameni erau, de fapt, acolo. Practic, nu facem decât să recuperăm cadavre”, a spus şeful unităţii locale de pompieri, Ron Sattelmaier.

O femeie care se plimba în zonă a declarat că a văzut oameni agăţându-se de copaci, în apele învolburate ale pârâului de regulă liniştit.

O înregistrare video filmată de Disa Alexander, la scurt timp după viitură arată un bărbat într-un copac, ţinându-şi copilul. Soţia sa se afla la mică distanţă, de asemenea ţinându-se de un copac.

Alexander a spus că nu a fost nici un semn de avertizare înainte ca un zid de apă să lovească.

„Ne uitam la apă, era foarte maro”, a declarat ea. “20 de secunde mai târziu, am văzut sute de litri de apă venind, şi resturi şi copaci. Semăna cu o alunecare de teren mare”, a adăugat femeia.

Meteorologii au emis o alertă de inundaţii şi viituri vizând o mare parte din Arizona, valabilă până luni seară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.