Camera Reprezentanţilor a votat vineri legea MORE (Marijuana Opportunity Reinvestment and Expungement Act), care dezincriminează canabisul şi deschide calea pentru eliminarea sentinţelor federale, însă Senatul este puţin probabil să aprobe legea, scrie NBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Legea MORE va crea căi pentru oportunităţi de participaţie în industria emergentă, va permite veteranilor să obţină recomandări medicale pentru canabis şi instituie surse de finanţare pentru reinvestiţii în comunităţi afectate disproporţionat de războiul împotriva drogurilor.

Votul de vineri reprezintă prima dată când Camera din Congres a abordat problema decriminalizării federale a canabisului.

Din total, 222 de democraţi au fost „pentru” aprobarea legii şi 6 „împotrivă”. Cât îi priveşte pe republicani, cinci au fost în favoarea legii şi 158 au votat împotrivă.

„Este lucrul corect de făcut”, a spus înainte de vot Earl Blumenauer (Oregon), susţinător al legii, co-preşedinte al Congressional Cannabis Caucus. „Pentru prea mult timp, războiul declarat drogurilor a ţintit către tineri, mai ales cei de culoare, şi a respins sfatul experţilor”.

Blumenauer a făcut eforturi pentru încheierea prohibiţiei privind canabisul din anii 1970, când făcea parte din legislativul statului. El este de părere că războiul împotriva drogurilor „nu a avut sens niciodată” pentru el şi că s-a născut din viziunea „cinică” a preşedintelui Richard Nixon asupra canabisului şi a altor substanţe controlate.

Nixon a declarat război drogurilor la începutul anilor 1970, când a decretat abuzul de droguri ca fiind „inamicul public numărul unu”, după ce consumul de droguri în scop recreaţional a crescut în anii 1960. Obiectivul lui a fost de a reduce consumul, distribuirea şi comerţul prin condamnări la închisoare.

În urmă cu două zile, o comisie a Organizaţia Naţiunilor Unite a votat înlăturarea canabisului din lista în care era categorisit drept unul dintre cele mai periculoase droguri, acţiune care recunoaşte planta ca având proprietăţi medicinale.

Commission on Narcotic Drugs a aprobat astfel recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.