Autorul atacului de lângă Chicago, care a ucis 7 persoane şi a rănit mai mult de 30 în timpul defilării de Ziua Naţională a Statelor Unite, a fost inculpat miercuri pentru 117 capete de acuzare, a anunţat procurorul de caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Robert Crimo, 21 de ani, a tras în mulţime cu o armă semi-automată de pe acoperişul unui centru comercial în momentul în care defilarea de 4 iulie începea la Highland Park, oraş din suburbia Chicago-ului, în Illinois (centrul Statelor Unite), potrivit LaLibre care citează Belga.  

Atacul, precedat de mai multe masacre în lunile precedente, între care cel al 19 copii şi două profesoare la o şcoală din Texas, sau cel al celor yece afro-americani dintr-un supermarket din statul New York, au şocat din nou America. 

Acuzaţiile reţinute de un mare juriu miercuri includ 21 capete de acuzare pentru omucidere - trei pentru fiecare persoană ucisă -, 48 de tentativă de omor şi 48 de violenţă agravată cu folosirea unei arme de foc, adică  una „pentru fiecare victimă afectată de un glonţ sau un fragment de glonţ”, se arată în comunicatul procurorului Eric Rinehart. 

„Ancheta noastră continuă”, a indicat acesta din urmă, notând că autorităţile „lucrează zi şi noapte pentru a-ai ajuta pe cei care au fost afectaţi de această crimă. 

Robert Crimo va apărea pe 3 august în faţa tribunalului pentru a-i fi aduse la cunoştinţă capetele de acuzare şi nu pe 28 iulie aşa cum fusese anunţat anterior. El riscă închisoare pe viaţă fără posibilitatea de eliberare condiţionată dacă va fi găsit vinovat.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.