Statele Unite au înăsprit sancţiunile împotriva lui Evgeni Prigozin, un aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin acuzat că a încercat să se amestece în alegerile prezidenţiale americane din 2016, afirmând că a încercat şi să intervină în alegerile de la jumătatea mandatului care au avut loc anul trecut, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prigozin a fost inculpat în cadrul investigaţiei consilierului special Robert Mueller legată de amestecul în alegerile din 2016, fiind acuzat că a orchestrat Internet Research Agency, o ”fermă de troli” care a încercat să ajute la alegerea preşedintelui Donald Trump.

Departamentul Trezoreriei a anunţat luni că impune noi restricţii împotriva activelor lui Prigozin, între care un yacht şi mai multe avioane private, pentru că a încercat să influenţeze şi alegerile de la jumătatea mandatului din 2018.

Trezoreria a precizat că nu există indicii că Prigozin a reuşit să compromită vreo infrastură de alegeri pentru a împiedica votarea sau a influenţa numărătoarea voturilor.

Prigozin, descris uneori de presa din Rusia drept ”bucătarul” lui Putin, pentru că deţine o afacere de catering care a organiza banchete pentru Putin şi alte figuri politice, a fost acuzat de procurori că ar controla Concord Management and Consulting, o firmă care a contribuit la coordonarea activităţilor de propagandă pentru susţinerea lui Trump.

Avocaţii firmei Concord au negat acuzaţiile.

Trezoreria a mai anunţat că impune sancţioni împotrvia a şase membri ai Internet Research Agency: Dzeihun Nasimi Ogli Aslanov, Mihail Leonidovici Burchik, Vadim Vladimirovici Podkopaev, Vladimir Dmitrievici Venkov, Igor Vladimirovici Nesterov şi Denis Igorevici Kuzmin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.