Statele Unite au depăşit oficial pragul de 20 de milioane de infecţii cu SARS-CoV-2, însă numărul cazurilor de Covid-19 este crezut a fi mult mai mare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

SUA au devenit prima ţară din lume care are 20 de milioane de cazuri de Covid-19 confirmate prin teste de laborator.

În luna iunie, scrie The Guardian, experţii americani în sănătate publică erau de părere că peste 20 de milioane de americani au contractat boala provocată de coronavirusul descoperit în decembrie 2019 în Wuhan (China), număr de zece ori mai mare decât cel oficial de la acea dată. 

Aproximativ 350.000 de americani au murit din cauza Covid-19, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins, acesta fiind cel mai mare bilanţ din lume. 

A doua ţară cu cele mai multe decese asociate Covid-19 este Brazilia, unde au fost înregistrate 195.000.

Potrivit aceleaşi universităţi americane, India ocupă locul al doilea între ţările cu cele mai multe cazuri confirmate prin teste de laborator - cu 10,28 de milioane -, urmată de Brazilia (7,6 milioane), Rusia (3,1 milioane), Franţa (2,6 milioane), Marea Britanie (2,54 milioane), Turcia (2,22 milioane), Italia (2,12 milioane), Spania (1,92 milioane) şi Germania (1,76 milioane).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.