Finalizarea retragerii americane din Afganistan ar urma să se încheie în câteva zile, potrivit unor oficiali americani, cu mult înainte de data-limită de 11 septembrie, stabilită de către preşedintele american Joe Biden, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această retragere nu vizează miliarii însărcinaţi cu paza personalului diplomativc american la Kabul şi unor militari care ar putea să ajute la securizarea aeroportului din capitala afgană.

Oficiali au declarat Reuters, sub protecţia anonimatului, că 650 de militari ar urma să asigure securitatea Ambasadei Statelor Unite la Kabul.

Armata americană a încetat să mai prezinte în mod public date oficiale despre retragerea trupelor din Afganistan, după retragerea a peste 50% din contingentul american, luna aceasta.

Oficiali americani dezvăluie aceste informaţii în contextul în care insurgenţi talibani şi-au intensificat atacurile sângeroase în întreaga ţară, iar negocieri de pace interafgane în Qatar nu înregistrează progrese semnificative.

Retragerea comună a forţelor americane şi NATO din Afganistan alimentează temeri cu privire la intrarea Afganistanului într-un război civil la scară mare.

Al-Qaida ar putea profita de această retragere pentru a se instala în Afganistan şi pregăti atacuri teroriste contra unor ţinte americane şi străine.

Secretarul american al Apărării Lloyd Austin se întâlneşte miercuri, la Pentagon, cu omologul său german Annegret Kramp-Karrenbauer, după ce Germania s-a retras din Afganistan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.