Potrivit unui înalt oficial militar american, citat de CNN, SUA ar putea oferi Ucrainei tancuri, în viitor, însă nu reprezintă o opţiune pentru o luptă imediată din cauza problemelor legate de instruire, întreţinere şi sprijin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Ne uităm la forţele armate ucrainene în ansamblu şi luăm în considerare pentru viitor de ce capacităţi vor avea nevoie şi cum pot SUA şi aliaţii noştri să sprijine Ucraina în construirea acestor capacităţi", a declarat oficialul într-o conversaţie de fond cu reporterii.
 
În prezent, SUA nu iau în considerare posibilitatea de a furniza Ucrainei arme cu rază de acţiune mai mare decât sistemul de rachete ghidate cu lansare multiplă (GMLRS), care sunt utilizate cu sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS), deşi oficialul nu a vrut să spună dacă astfel de arme vor fi puse pe masă în viitor.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.