Armata americană anunţă marţi că a confiscat piese de rachetă de fabricaţie iraniană destinate rebelilor huthi, pe un vapor, la Marea Arabiei, prima confiscare de acest tip de la începutul atacurilor huthi vizând nave comerciale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este vorba despre prima confiscare de armament convenţional avansat (ACW) letal furnizate de către Iran (rebelilor) huthi de la începutul atacurilor huthi împotriva unor nave comerciale în noiembrie 2023”, anunţă într-un comunicat Statul Major al Armatei americane (US Army).

Această operaţiune - care a avut loc la 11 ianuarie - a permis confiscarea de armament - ”piese de rachete balistice şi de croazieră”, se arată în comunicat.

Statul Major anunţă că doi militari din Marina americană (US Navy), daţi dispăruţi în largul coastei Somaliei de doi seara, au luat parte la operaţiune.

Este vorba despre doi membri ai Navy Seals, o forţă de comando de elită.

”Căutări intensive” sunt în curs în vederea localizării celor doi militari, a anunţat comandantul Comandamentului Militar American în Orientul Mijlociu, Asia Centrală şi de Sud (CENTCOM), Michael Kurilla.

Cei doi Seals se aflau în misiune, în cadrul Flotei a V-a americane, care operează într-o zonă vastă care include Golful Persic, Matrea Roşie, Golful Oman şi părţi ale Oceanului Indian.

Cartierul general al Flotei a V-a se află la Manama, în Bahrain.

Piesele de rachetă au fost confiscate la bordul unei ambarcaţiuni locale (dhow) - un velier arab manevrat de către un echipaj de 14 persoane.

Ambarcaţiunea a fost scufundată, a anunţat Statul Major american.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.