Statele Unite au plasat două grupări extremiste islamiste care operează în Republica Democratică Congo (RDC) şi în Mozambic pe lista lor neagră a organzaţiilor teroriste, pe care le acuză de legături cu gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele Democratice Aliate (ADF) din RDC şi liderul acestora Seka Musa Baluku şi gruparea Ahlu Sunnah Wa-Jama din Mozambic şi liderul acesteia Abu Yasir Hassan au fost clasaţi drept ”terorişti mondiali desemnaţi specific”.

Prin introducerea pe lista neagră americană, membrii acestor grupări au interdicţia de călători în Statele Unite şi li se blochează activele în America, iar americanii au interdicţia de a face comerţ cu aceste grupări. De asemenea, orice ajutorare a celor două grupări este considerată o infracţiune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.