O invazie a milioane de ”greieri mormoni” - lăcuste - pe străzile oraşului Elko, în Nevada, în adevărate scene biblice, provoacă stupoare şi panică în rândul locuitorilor, relatează USA Today.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În doar câteva zile, lăcustele au inundat drumurile, terenurile şi clădirile din oraş, într-o nouă invazie, după o situaţie asemănătoare în 2019.

Locuitorii oraşului au descoprit mâhniţi că lăcustele au acoperit în întregime ziduri ale unor case.

”Sunt pur şi simplu dezgustătoare! Arată ca nişte păienjeni şi defechează peste tot!”, se plânge USA Today o locuitoare din Elko, Precious.

Drumurile sunt acopeite şi ele de un strat de insecte, un lucru care complică circulaţia rutieră.

”Numai pentru a aduce pacienţii la spital, avem oameni cu suflătoare de frunze, cu mături. la un moment dat, am avut chiar şi un tractor cu plug de deszăpezire, pentru a împinge greierii şi ai-i da la o parte”, anunţă, la postul local KSL, directorul însărcinat cu relaţii comunitare la un spital, Steve Burrows.

Automobiliştii sunt sfătuiţi să nu zdrobească insectele, deoarece asfaltul devine foarte alunecos, în condiţii de ploaie, din cauza insectelor zdrobite.

”Greierele mormon” se hrăneşte în general cu plante, însă devine ”canibal” atunci când nu găseşte hrană.

Aceste insecte migrează în roiuri către nord-vestul Statelor Unite, în căutare de plante pe care să le devoreze.

Ele se deplasează încet, pentru că această specie nu poate zbura, şi sunt foarte lacome, devastând recolte, spre nemulţumirea şeptelului local.

În perioada 2001-2003, lăcustele au cauzat pagube estimate la până la 25 de milioane de dolari unor plantaţii, potrivit USA Today.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.