Un student, Patrick Thelwell, în vârstă de 23 de ani, un activist ecologist din cadrul Extinction Rebellion, care a fost arestat pentru că a aruncat cu ouă în regele Charles al III-lea, a fost eliberat, după ce poliţia i-a interzis să se mai apropie de rege şi să mai aibă ouă, în public, asupra sa, în viitor, scrie presa britanică, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patrick Thelwell a fost arestat de către poliţie miercuri, după ce a aruncat cu ouă în rege, pe stradă, la York, în nordul Angliei, unde Charles efectua o vizită împreună cu regina Camilla.

În timp ce regele şi regina stângeau mâini şi erau aclamaţi de către britanici veniţi să-i salute, tânărul activist ecologist a aruncar cu mai multe ouă către Charles - fără să-l atingă.

Thelwell a declarat tablodului The Mirror că a fost ţinut în detenţie până miercuri seara la ora 22.00 şi că a fost eliberat cu condiţia să nu se mai apropie de rege şi să nu mai aibă ouă, în public, asupra sa.

El poate cumpăra în continuare ouă, scrie tablodul.

Patrick Thelwell este un fost candidat al Green Party şi un activist din gruparea ecologistă Extinction Rebellion.

În momentul incidentului, el şi-a exprimat opiniile anti-monarhiste şi a strigat că Regatul Unit ”a fost construit cu sângele sclavilor”.

El declară că persoanele care au venit să-l aclame pe rege erau furioşi pe el şi au venit să-şi ”urle furia”.

”Oameni mi-au smuls ouăle. M-au scuipat”, a declarat el tabloidului The Mirror şi a dat asigurări că a primit ameninţări cu moartea.

Charles al III-lea, în vârstă de 73 de ani, care urmează să fie încoronat în mai, la opt luni după acensiunea la tron, este mai puţin popular decât mama sa defunctă, Elizabeth a II-a, adorată de britanici de-a lungul celor 70 de ani de domnie.

Charles se bucură, însă, de o creştere a popularităţii după ce a devenit rege.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.