Şeful NATO, Jens Stoltenberg a declarat că, în opinia sa, "probabilitatea oricărei utilizări de arme nucleare în Ucraina de către Rusia rămâne scăzută", potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Într-un interviu acordat FRANCE 24 de la Bruxelles, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat că orice utilizare a armelor nucleare în Ucraina ar avea "consecinţe grave, dramatice pentru Rusia", calificând retorica nucleară a preşedintelui rus Vladimir Putin drept "nesăbuită şi periculoasă".
 
Cu toate acestea, şeful NATO a declarat că, în opinia sa, "probabilitatea oricărei utilizări de arme nucleare în Ucraina de către Rusia rămâne scăzută".
 
Stoltenberg a calificat strategia rusă de a viza infrastructura energetică a Ucrainei drept "o formă brutală de război" şi "o modalitate de a transforma iarna în armă", dar a declarat că este încrezător că ucrainenii vor continua să reziste.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.