Gruparea Statul Islamic a revendicat duminică atentatul sinucigaş soldat cu cel puţin 63 de morţi şi 182 de răniţi, sâmbătă seara, la o nuntă, la Kabul, capitala Afganistanului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Fratele kamikaze Abu Assem al-Pakistani (...) a reuşit ieri să atingă o mare adunare (...) de apostaţi” la Kabul şi ”şi-a detonat centura odată ajuns în mijloculmulţimii”, anunţă organizaţia radicală într-un comuniat postat pe Telegram.

”După venirea membrilor securităţii, mujahedini au aruncat în aer o maşină-capcană”, mai afirmă gruparea.

”Între victime se află şi copii”, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului afgan de Interne Nasrat Rahimi.

Este vorba despre unul dintre cele mai sângeroase atentate de la începutul anului în Afganistan.

Numeroase mesaje de condamnare au fost transmise de către ambasade prezente în Afganistan şi de la misiunile NATO şi ONU.

Sâmbătă dimineaţa, o maşină de familie a trecut peste o mină artizanală, plasată pe un drum în provincia Balkh.

Cele 11 persoane de la bord, membre ale aceleiaşi familii, au murit, a anunţat guvernatorul districtului Dawlat Abad, Mohammad Yosuf.

Potrivit lui Adil Shah, un purtător de cuvţnt al guvernatorului provinciei, ”forţele de securitate au luptat în regiune împotriva talibanilor”, care ”au pus bombe la marginea drumului”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.