Autorităţile belgiene au anunţat marţi că există indicii potrivit cărora militanţi inspiraţi de ideologia Statului Islamic au fost trimişi în Belgia şi Europa şi că ele menţin starea de alertă la al penultimul nivel, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nivelul alertei a fost redus la trei, pe o scală de patru, la două zile după atacurile comise pe 22 martie pe aeroportul din Bruxelles şi într-o staţie de metrou din capitala belgiană, soldate cu 32 de morţi.

De atunci, nivelul alertei a rămas neschimbat.

"Există indicii potrivit cărora Statul Islamic a trimis luptători în Europa şi Belgia. Nivelul alertei, în prezent trei, nu va fi coborât", a declarat un purtător de cuvânt al Centrului belgian de criză.

Prin menţinerea nivelului alertei la trei, autorităţile belgiene avertizează că un atac este posibil şi probabil.

Procurori au reţinut pe 8 aprilie doi bărbaţi surprinşi de camere de supraveghere alături de atacatorii sinucigaşi de pe aeroport şi din staţia de metrou. Astfel, toţi suspecţii cunoscuţi în atacurile de la bruxelles au murit sau se află în custodia autorităţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.