Activişti ercologişti din grupul ”Just Stop Oil” au aruncat cu tartă în statuia de ceară a regelui Charles al III-lea de la celebrul Muzeu londonez Madame Tussauds, în cadrul unei serii de acţiuni, de la începutul acestei luni, prin care cer oprirea exploatării petrolului gazelor naturale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Doi membri ai grupului, care au cumpărat bilete de acces în muzeu, au zdrobit o prăjitură cu ciocolată pe faţa statuii de ceară a regelui - un apărător fervent al mediului -, a revendicat într-un comunicat ”Just Stop Oil”.

În cursul acestei acţiuni, unul dintre activişti a repetat declaraţii dintr-un discurs pe care Charles - pe atunci prinţ de Wales - l-a susţinut în 2019, în care sublinia că tinerii din generaţia nepoţilor săi ”cer fapte imediate şi nu doar vorbe”.

PATRU PERSOANE ARESTATE

”Ştiinţa este clară. Cererea este clară: doar opriţi noile proiecte petroliere şi gazifere. E floare la ureche (a piece of cake, în engleză)”, au anunţat într-un comunicat activiştii  Eilidh McFadden, în vârstă de 20 de ani, şi Tom Johnson, în vârstă de 29 de ani.

Contactat de AFP, Muzeul Madame Tussauds nu a răspuns imediat.

Potrivit The Press Association (PA), patru persoane au fost arestate în acest dosar.

Grupul ”Just Stop Oil” a lansat la începutul lui octombrie o serie de blocaje zilnice la Londra, unde a aruncat cu supă de roşii pe tabloul ”Floarea-Soarelui” a lui Vincent Van Gogh, la National Gallery, şi au vandalizat cu vopsea sediul unui dealer Aston Martin.

Activişti din cadrul grupului ecologist ”Last Generation” au aruncat cu piure, duminică, pe tabloul ”Les Meules” al lui Claude Monet, la un muzeu din Potsdam, în Germania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.