Secretarul american pentru securitate internă, Alejandro Mayorkas, a spus că Statele Unite iau în considerare includerea a patru ţări în programul Visa Waiver ce permite cetăţenilor să meargă în America fără viză pentru 90 de zile, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Avem patru candidaţi: Israel, Cipru, Bulgaria şi România”, a spus Mayorkas la un eveniment din industria turismului. „Suntem foarte, foarte concentraţi pe program”, a adăugat el, spunând că acesta aduce beneficii economice şi de securitate. 

În septembrie, SUA a adăugat Croaţia în programul de scutire de vize. 

Roger Dow, directorul general al Asociaţiei americane de Turism, a afirmat că includerea Croaţiei în program a dus la o impulsionare a economiei cu 100 de milioane de dolari. „De fiecare dată când este adăugată una dintre ţări, călătoriile explodează”, a spus Dow. 

În luna februarie, Mayorkas a vorbit cu comisarul european pentru afaceri interne şi ambii „şi-au exprimat interesul în a menţine Acordul dintre SUA şi UE referitor la PNR (transferul şi folosirea de date ale pasagerilor) şi să colaboreze cu Bulgaria, Croaţia, Cipru şi România pentru a îndeplini condiţiile de a intra în programul Visa Waiver”. 

Pentru a participa la program, o ţară trebuie să îndeplinească cerinţele legate de combaterea terorismului, aplicarea legii, aplicarea legii imigraţiei, securitatea documentelor şi gestionarea frontierelor.

În prezent sunt 40 de ţări în program. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.