Statele Unite denunţă lipsa totală de legitimitate a alegerilor prezidenţiale care au loc, duminică, în Venezuela, boicotate de opoziţie şi în care Nicolás Maduro caută să fie reales.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Heather Nauert, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, a scris pe Twitter: „Aşa-zisele alegeri de astăzi din Venezuela nu sunt legitime. Statele Unite sunt de partea naţiunilor democrate din lume care susţin poporul venezuelean şi dreptul lui suveran de a-şi alege reprezentanţii în alegeri libere şi juste”.

SUA nu recunoaşte alegerile şi i-a cerut lui Maduro să le anuleze, scrie AFP.

Aproximativ 20,5 milioane de cetăţeni cu drept de vot au fost chemaţi duminică la urne, în cadrul unor alegeri anticipate, într-un singur tur, care ar oferi un mandat de preşedinte de 6 ani începând din ianuarie 2019.

Maduro - care a votat la ora locală 06.00, când au fost deschise secţiile de votare - este favorit, deşi 75% dintre venezueleni sunt nemulţumiţi de felul în care a condus ţara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.