Statele Unite au lansat în Gaza drone de supraveghere în căutarea ostaticilor luaţi de Hamas atunci când gruparea militantă palestiniană a atacat Israelul, la 7 octombrie, au declarat joi doi oficiali americani citaţi de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi oficiali americani, care au vorbit sub protecţia anonimatului, au declarat că SUA au lansat deasupra Gaza drone specializate în colectarea de informaţii pentru a ajuta la eforturile de localizare a ostaticilor. Unul dintre oficiali a spus că zborurile cu drone au continuat mai bine de o săptămână.

Oficialii americani au declarat că 10 americani care sunt încă de negăsit s-ar putea număra printre cele peste 200 de persoane luate ca ostatice şi duse în Gaza, acolo unde se crede că sunt ţinute în vasta reţea de tuneluri a Hamas.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Cinci ostatice, între care două americance, au scăpat până acum din captivitatea Hamas, dintre care patru au fost eliberate de gruparea militantă palestiniană şi una de armata israeliană.

Forţele israeliene au încercuit joi oraşul Gaza - cel mai mare din Fâşia Gaza - în asaltul lor asupra Hamas, care a opus rezistenţă din tunelurile subterane cu atacuri de tip "loveşte şi fugi". Oraşul din nordul Fâşiei Gaza a devenit centrul ofensivei Israelului, care a promis să anihileze structura de comandă a grupării islamiste şi le-a spus civililor să fugă în sud.

Luptătorii Hamas au lansat un atac surpriză în Israel la 7 octombrie, ucigând 1.400 de persoane, majoritatea civili, potrivit oficialilor israelieni, în cea mai sâgeroasă zi din istoria de 75 de ani a statului.

Bombardamentele de ripostă şi ofensiva terestră a Israelului asupra micii enclave palestiniene de 2,3 milioane de locuitori s-au soldat cu moartea a cel puţin 9.061 de persoane, potrivit autorităţilor sanitare din Gaza, controlate de Hamas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.