Statele Unite au revocat vizele a peste 2.000 de cetăţeni chinezi, până pe 8 septembrie, a declarat un purtător de cuvân al Departamentului de Stat, în cadrul măsurilor administraţiei Trump de a bloca intrarea în ţară a studenţilor şi a cercetătorilor din China care ar avea legături cu armata chineză, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Continuăm să primim studenţii şi cercetătorii din China care nu susţin obiectivele de dominaţie militară ale Partidului Comunist Chinez”, a declarat purtătorul de cuvând în comentarii transmise pe email.

Directorul interimar al Departamentului pentru Securitate Internă, Chad Wolf, a declarat miercuri, mai devreme, că Statele Unite blochează vizele pentru unii studenţi post-universitari şi cercetători chinezi, pentru a-i împiedica să fure cercetări sensibile.

Wolf a reluat acuzaţiile de practici incorecte de afaceri şi de spionaj industrial din partea Chinei, inclusiv cele referitoare la tentativele de a fura cercetări legate de noul coronavirus. Acesta a mai acuzat că au loc abuzuri legate de vizele studenţilor, pentru a exploata sistemul academic american.

“Blocăm vizele pentru anumiţi studenţi şi cercetători care au legături cu strategia militară a Chinei, pentru a-i împiedica să fure şi să îşi însuşească cercetări sensibile”, a afirmat Wolf într-un discurs la Washington.

Acesta a mai spus că Statele Unite ”împiedică accesul pe pieţele noastre a produselor fabricate prin muncă forţată, cerând Chinei să respecte demnitatea fiecărei fiinţe umane”, într-o aparentă referire la abuzurile împotriva musulmanilor din regiunea chineză Xinjiang.

Wolf nu a oferit detalii.

Oficialii vamali au pregătit ordine de blocare a importurilor de bumbac şi de produse tomante din Xinjiang, din cauza acuzaţiilor referitoare la folosirea muncii forţate, dar anunţul oficial a fost amânat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.