Cel mai recent ajutor militar american pentru Ucraina, anunţat de preşedintele Joe Biden vineri, valorează 150 de milioane de dolari, a confirmat secretarul de stat Antony Blinken.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am autorizat 150 de milioane de dolari în arme, echipamente şi provizii suplimentare SUA pentru Ucraina, pentru a-şi consolida apărarea şi pentru a contracara ofensiva Rusiei în Est", a spus Blinken, scrie The Guardian.  

Cea mai recentă tranşă de asistenţă include 25.000 de cartuşe de artilerie de 155 mm, precum şi radare de contraartilerie, echipamente de bruiaj, echipamente de câmp şi piese de schimb.

"Anunţ un alt pachet de asistenţă de securitate care va furniza muniţie suplimentară de artilerie, radare şi alte echipamente Ucrainei”, a afirmat Biden într-un comunicat.

"Sprijinul SUA, împreună cu contribuţiile aliaţilor şi partenerilor noştri, a fost esenţial pentru a ajuta Ucraina să câştige bătălia de la Kiev şi să împiedice obiectivele de război ale lui Putin în Ucraina”, a adăugat el.

Cu cel mai recent pachet de ajutor de securitate de 150 de milioane de dolari SUA pentru Ucraina, asistenţa militară acordată de Washington la Kiev de la începutul invaziei ruse a ajuns la aproximativ 3,8 miliarde de dolari, a spus Blinken.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.