Zile de ploi torenţiale au provocat inundaţii severe în Serbia şi Bosnia, obligând autorităţile să declare vineri stare de urgenţă în mai multe zone, în timp ce ploile urmau să continue pentru cel puţin încă o zi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Serbia, 1.300 de salvatori şi 22 de ambarcaţiuni au fost mobilizate pentru a evacua zeci de persoane din diferite localităţi, a anunţat Ministerul de Interne într-un comunicat.

În apropiere de oraşul Kraljevo din sud-vestul ţării, viitura a smuls un pod.

În centrul Serbiei, salvatorii au fost nevoiţi să evacueze 12 persoane din casele lor din Kragujevac din cauza revărsării râului Lepenica, a declarat primarul Nikola Dasic, în timp ce 22 de persoane au fost salvate dintr-un sat din apropierea oraşului Jagodina.



Şi râuri mai mici au ieşit din matcă, avariind drumuri şi linii electrice.

Râurile s-au revărsat, de asemenea, în estul Bosniei, iar autorităţile din oraşul Tuzla, situat în nord-estul ţării, au declarat stare de urgenţă în întreaga regiune. Oamenii au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele în multe oraşe şi sate.

O alunecare de teren a blocat un drum în apropierea oraşului Srebrenica, iar în jurul capitalei Sarajevo au existat avertismente privind posibile inundaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.