Autorităţile macedonene au declarat o stare de urgenţă în regiunea muntoasă din sud-vestul ţării, de teamă că un val de căldură ar putea să conducă la o extindere a incendiilor de vegetaţie ce devastează zona, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această stare de urgenţă, anunţată sâmbătă seara târziu de ministrul de Interne Oliver Spasovskiby, permite o direcţionare a resurselor disponibile în regiunea afectată.

Pompieri şi voluntari încearcă, de aproape două săptămâni, să controleze incendii de vegetaţie în mai multe regiuni din ţară.

Poliţia a confirmat că un corp ars a fost descoperit într-un sat, în apropiere de capitală, Skopje, şi că două case şi un şopron au ars în satul Mogilec (centru).

Elicoptere au fost solicitate la intervenţii după ce unele incendii s-au intensificat în sud-vestul ţării şi ameninţau locuinţe, în principal în sate de munte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.