Speranţele contraofensivei ucrainene nu s-au adeverit, a recunoscut un oficial de top din domeniul securităţii, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Speranţele contraofensivei ucrainene nu s-au adeverit, a recunoscut un oficial de top din domeniul securităţii. Oleksiy Danilov, care coordonează cabinetul de război al ţării, a insistat: "Asta nu înseamnă că victoria nu va fi de partea noastră". În prezent, Kievul încearcă să deblocheze noi pachete de ajutor occidental, în special în SUA. Danilov crede că cel puţin o parte din finanţarea militară "va veni cu siguranţă".

Secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare a vorbit în exclusivitate pentru BBC. În luna mai, înaintea contraofensivei, el a declarat că lunile următoare prezintă o "oportunitate istorică". Reflectând asupra acestor cuvinte acum, el a spus: "În luna mai, fiecare cetăţean din ţara noastră dorea ca războiul să se încheie rapid. "Au existat speranţe, dar nu s-au împlinit. Faptul că ne apărăm ţara de doi ani este deja o mare victorie.", a spus el.

Forţele ucrainene au sperat să recupereze porţiuni de teritoriu câştigate de Rusia în invazia din 2022, precum şi să taie liniile de aprovizionare ruseşti către Crimeea. Dar, lipsite de superioritate aeriană şi confruntate cu formidabilele apărări ruseşti, eforturile lor par să se fi blocat odată cu venirea iernii. Danilov a recunoscut că au fost prea optimiste.

"Oamenii fac uneori greşeli. Nu poţi fi un elev de nota 10 toată viaţa ta", a spus el. El a descris situaţia actuală de pe linia frontului ca fiind "foarte dificilă" şi a spus că vechile "manuale" de război - inclusiv cele ale NATO - "ar trebui trimise înapoi în arhive".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.