Spaniolii au ieşit pe străzi şi pot face sport după 49 de zile de izolare. În Barcelona, alergători şi biciclişti au împănzit străzile din apropierea plajei, unde surferi se bucură de valuri, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Madrid, biciclişti şi tineri pe skateboard s-au plimbat pe bulevarde, trecând peste benzile poliţiei care încerca să împiedice aglomeraţia.

Spania a fost una dintre cele mai afectate ţări de pandemia de coronavirus şi a impus măsuri stricte de izolare în martie.

Activităţile sportive şi recreative au fost interzise în încercarea de a se stopa răspândirea coronavirusului.

Premierul Pedro Sanchez a făcut apel la populaţie să respecte distanţarea socială şi să fie precaută.

“Astăzi facem un nou pas pentru a relaxa izolarea, dar trebuie să acţionăm cu prudenţă şi responsabilitate. Virusul este încă aici", a spus el.

Începând de weekendul trecut, copii mai mici de 14 ani au avut permisiunea de a ieşi afară o oră pe zi, pentru activităţi supervizate.

Afacerile care se desfăşoară pe bază de programare, cum ar fi saloanele de coafură, vor fi deschide de luni, iar barurile şi restaurantele vor rămâne închise încă cel puţin o săptămână.

De la începutul epidemiei în Spania (pe 31 ianuarie a fost confirmat primul caz), au fost înregistrate 216.582 cazuri, prin teste PCR, şi 25.100 de decese.

Prim-ministrul spaniol Pedro Sánchez a anunţat marţi seară un plan de ieşire din izolare a ţării care va avea patru faze ce vor dura între şase şi opt săptămâni. Guvernul estimează că economia va suferi o cădere istorică, de 9,2%, anul acesta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.