Întreg Guvernul spaniol a fost testat după ce ministrul Egalităţii de şanse, Irene Montero, a fost diagnosticat cu Covid-19 şi viceprim-ministrul Pablo Iglesias este în plasat în carantină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit televiziunii naţionale spaniole, Executivul a anunţat printr-un comunicat că Montero este una dintre cele peste 2.700 de persoane infectate.

Membrii Guvernului au fost testaţi joi, iar întâlnirile din agena prim-ministrului Pedro Sánchez, inclusiv şedinţa de Guvern, vor avea loc într-o manieră telematică.

Irene Montero se simte bine şi a transmis într-un mesaj publicat pe Twitter că a prezentat simptome de miercuri şi că va urma instrucţiunile medicilor.

La rândul lui, Iglesias a anunţat că va rămâne la domiciliu până la primirea rezultatelor.

Spania este una dintre cele mai afectate ţări europene de Covid-19, cu peste 2.700 de cazuri şi 64 de decese înregistrate de la izbucnirea pandemiei. Principalele focare sunt Comunitatea Madrid, Ţara Bascilor, La Rioja şi Catalonia.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.