Oficialii spanioli le-au cerut “turiştilor de incendiu” să stea departe de incendiile de vegetaţie din estul Spaniei, duminică, precizând că oamenii respectivi se pun singuri în pericol şi perturbă eforturile de stingere a flăcărilor, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 500 de pompieri, ajutaţi de 20 de avioane şi elicoptere, luptă cu flăcările la patru zile după izbucnirea incendiului în apropiere de Villanueva de Viver, localitate din Valencia.

Poliţia a depistat 14 ciclişti în apropiere de incendiu, care încercau să vadă focul mai de aproape, a precizat oficialul regional Gabriela Bravo.

“Cerem din nou şi mai presus de orice ca turiştii să nu facă turism de incendiu, să nu se apropie de zona delimitată”, a adăugat ea.

Primul incendiu major de vegetaţie din acest an din Spania a distrus peste 4.000 de hectare de pădure şi a forţat 1.700 de localnici să îşi părăsească domiciliile, în regiunile Valencia şi Aragon.

Un pompier s-a rănit uşor la mână în timp ce se lupta cu flăcările.

Duminică, aproximativ 200 de locuitori din zona Tenuel din Aragon s-au putut întoarce acasă.

Premierul Pedro Sanchez ar urma să viziteze luni zona.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.