Autorităţile spaniole anunţă sâmbătă că cer un test PCR negatv covid-19, cu cel puţin 72 de ore înainte, la intrarea în Spania a oricărei persoane pe la frontiera terestră cu Franţa - începând de marţi -, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această măsură, care urmează să intre în vigoare marţi, intervine în contextul în care Spania îşi intensifică măsurile, cu speranţa de a evita o creştere a contaminării cu noul coronavirus în Săptămâna Paştelui, care începe în acest weekend.

Este pentru prima oară când se impune o astfel de măsură la frontiera între cele două ţări.

Până în prezent, acest lucru s-a solicitat la sosirea pe cale aeriană.

”Ei trebuie să aibă un test PCR (RT-PCR), un test TMA sau un alt tip de test de diagnosticare a SARS-CoV-2 pe baza unor tehnici moleculare echivalente, cu un rezultat negativ, efectuat în cele 72 de ore de dinaintea sosirii”, se arată în Jurnalul Oficial spaniol publicat sâmbătă.

EXCEPŢII

Numai persoanele care lucrează în transportul rutier şi muncitorii transfrontalieri sunt scutiţi, dar şi persoanele care trăiesc în regiune, atât timp cât rămân într-o rază de 30 de kilometri în jurul domiciliului.

Până la jumătatea lui martie, numărul infectărilor a scăzut cu regularitate în Spania, însă a reînceput să crească, iar Guvernul a anunţat vineri 7.586 de cazuri în 24 de ore.

Bilanţul contaminărilor a crescut la aproape 3,3 milioane, iar al morţilor din cauza covid-19 la peste 75.000.

În Franţa, bilanţul zilnic al contaminărilor s-a dublat de la începutul lui martie.

Un prag de 200.000 de cazuri săptămânale a fost depăşit, iar peste 94.000 de persoane au murit în Franţa din cauza covid-19 de la începutul epidemiei.

Madridul, o destinaţie predilectă în toiul covid-19, în care barurile sunt deschise până la intrarea în vigoare a interdicţeii de circulaţie pe timpul nopţii, la ora locală 23.00,.a devenit un refugiu al turiştilor europeni, mai ales francezi, în contextul în care locuitorii regiunii Madrid au interdicţia de a părăsi regiunea.

Această diferenţă de tratament îi exasperează pe spanioli, cu atât mai mult în apropierea Săptămânii Sfinte, o sărbătoare extrem de populară în ţară, în cursul căreia oamenii obişnuiesc să călătorească pentru a se reuni în familie.

Germania a clasat vineri Franţa şi teritoriile de peste mări drept zonă cu un ”risc mare” de infectare cu covid-19, impunând francezilor controale aleatorii la frontieră, o carantină şi un test covid-19 negativ cu 48 de ore înainte de sosire.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.