Soţul preşedintei Camerei Reprezentanţilor americane Nancy Pelosi, Paul Pelosi a fost ”agresat violent” într-o intrare prin efracţie în casa cuplului, vineri, în California, anunţă biroul democratei, relatează Reuters şi AFP

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Atacatorul a fost reţinut, iar motivul atacului este investigat”, se arată în comunicat.

”Domnul Pelosi a fost condus la spital, unde primeşte îngrijiri medicale excelente şi urmează să se refacă complet”, potrivit acestei surse.

”Devreme în această (vineri) dimineaţa, un agresor a intrat în reşedinţa familiei Pelosi, la San Francisco, şi l-a agresat violent pe domnul pelosi”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Nancy Pelosi, Drew Hammill.

Preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, al doilea om în stat, nu se afla la domiciliu la momentul asaltului.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Poliţie din San Francisco şi un purtător de cuvânt al lui Nancy Pelosi, cpntactaţi de Reuters, nu au răspuns imediat.

Circumstanţele atacului erau neclare, inclusiv cu privire la felul în care intrusul a intrat în casă.

Acest atac are loc cu mai puţin de două săptămâni înainte de alegerile de la jumătate de mandat.

Paul Pelosi, în vârstă de 82 de ani, proprietarul unei firme imobiliare şi de capital cu risc, a fost condamnat la cinci zile de închisoare în comitatul Napa, în California, după ce a fost găsit vinovat de conducere sub influenţa alcoolului.

Mai mulţi aleşi americani au tras un semnal de alarmă, cu mai puţin de două săptămâni înaintea alegerilor de la jumătate de mandat, cu privire la intensficare a violenţelor ale căror ţinte sunt.

Potrivit Poliţiei Capitoliului, însărcinată cu protecţia membrilor Congresului, ameninţările la adresa congresmenilor au crescut de peste două ori faţă de nivelul din 2017, când se înregistrau 3.939 de cazuri, la 9.625 în 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.