Soţia preşedintelui Ucrainei, Olena Zelenska, va organiza la 23 iulie cel de-al doilea Summit al primelor doamne şi domni. Ea a anunţat acest lucru în timpul unui discurs online la Conferinţa pentru redresarea Ucrainei de la Lugano, din Elveţia, potrivit Preşedinţiei Ucrainei. Subiectul central al summit-ului va fi capitalul uman, uman. Potrivit statisticilor oficiale, în prezent, în Ucraina sunt înregistrate peste opt milioane de persoane strămutate în interiorul ţării. Alte şase milioane au fost forţate să se mute în străinătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Foarte des, când se vorbeşte despre reconstrucţie, se înţelege refacerea postbelică a clădirilor, a infrastructurii şi a economiei. Acest lucru este, fără îndoială, important. Dar orice discuţie despre refacerea postbelică a Ucrainei nu are sens dacă nu se acordă prioritate recuperării sănătăţii morale şi fizice a oamenilor", a declarat Olena Zelenska.
 
Subiectul central al evenimentului va fi capitalul uman, uman. Potrivit statisticilor oficiale, în prezent, în Ucraina sunt înregistrate peste opt milioane de persoane strămutate în interiorul ţării. Alte şase milioane au fost forţate să se mute în străinătate.
 
"În cadrul summitului, vom discuta despre viitorul postbelic al Ucrainei şi al lumii. Cum poate statul să investească în oameni, astfel încât să dea un impuls dezvoltării ţării. Cred că această conversaţie va fi utilă pentru întreaga lume. După 24 februarie, nu doar Ucraina - întreaga lume s-a schimbat. Nu va mai fi la fel ca înainte de invazia rusă. Iar experienţa Ucrainei în depăşirea crizei provocate de război ar trebui să ajute la combaterea crizelor similare sau a altor crize, al căror număr, din păcate, nu scade în lume", a declarat Olena Zelenska.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.