Mallurile, restaurantele, şcolile, grădiniţele, gimnaziile şi toate locurile culturale din Sofia şi din regiunea capitalei bulgare urmează să fie închise, ”cu o siguranţă de 99%”, anunţă şeful Inspectoratului regional de sănătate Dancio Pencev, relatează site-ul Novonite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste măsuri urmează să fie propuse Grupului de lucru de la Sofia, în urma unei reuniuni la Ministerul bulgar al Sănătăţii.

În cazul în care sunt adoptate, aceste noi măsuri urmează să intre în vigoare începând de vineri.

Pencev a anunţat că aproape toate paturile din spitalele mari din Sofia sunt ocupate şi că presiunea cea mai mare vizează unităţi de terapie intensivă.

”Situaţia la Sofia este foarte alarmantă”, avertizează Pencev, care estimează că aproximativ 75% dintre paturile spitalelor din capitala bulgară sunt ocupate.

Măsurile evocate nu vor fi implementate peste noapte, subliniază el.

Aceste măsuri - sau unele dintre ele - ar urma ”foarte probabil” să intre în vigoare începând de vineri, un lucru care urmează să fie stabilit într-o a doua reuniune la minister, precizează Pencev.

Cele 120 de paturi de la Spitalul Universitar Sf. Ana sunt ocupate în proporţie de 102%, a anunţat doctorul Bliznakov de la acest spital, care precizează că 35% dintre pacienţii secţiei de pediatrie sunt bolnavi de covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.