Şoferul camionului frigorific în care au fost găsiţi morţi 39 de imigranţi vietamezi în octombrie, în apropiere de Londra, Maurice Robinson, a pledat vinovat, luni, în capitala britanică, de ajutorarea imigraţiei ilegale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Originar din Irlanda de Nord, Maurice Robinson, în vârstă de 25 de ani, a pledat de asemenea vinovat de faptul că a profitat financiar de această activitate, în cursul unei audieri la Tribunalul Penal Old Bailey, prin videoconferinţă, de la Închisoarea de maximă securitate Belmarsh, în sud-estul capitalei brtanice.

Maurice Robinson a fost inculpat de omucidere involuntară, trafic de persoane, ajutorarea imigraţiei ilegale şi spălare de bani, însă nu s-a pronunţat luni cu privire la celelalte capete de acuzare.

Judecătorul l-a menţinut în arest până la viitoarea audiere, prevăzută la 13 decembrie.

Cadavrele a 31 de bărbaţi şi opt femei au fost găsite la 23 octombrie într-un container, în zona industrială Grays, la est de Londra. Containerul provenea din portul blegian Zeebruges.

Multe dintre victime proveneau dintr-o regiune săracă din centrul Vietnamului, care trăieşte din pescuit, agricultură sau industrie. Familiile se îndatorează cu mii de dolari pentru a trimite un membru în Regatul Unit prin filiere clandestine, în speranţa unor locuri de muncă bine plătite.

Această dramă a dezvăluit pericolele imigraţiei clandestine, cu traficanţi fără scrupule, care profită de vulnerabilitatea candidaţilor, ce ajung adesea în saloane cosmetice sau ferme ilegale de canabis, într-o stare de semisclavie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.