Doi şoferi ai unei firme private care prestează servicii pentru Parlamentul European au fost surprinşi transportând CD-uri cu materiale de propagandă în favoarea grupării teroriste Stat Islamic, dezvăluie revista Der Spiegel în ediţia de sâmbătă, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parlamentul a refuzat să comenteze din motive de securitate, iar poliţia belgiană nu a fost disponibilă să comenteze imediat pe tema acestor informaţii, precizează Reuters.

În contextul altor informaţii potrivit cărora unii şoferi au cazier, Der Spiegel scrie că Legislativul european a decis luni să renunţe la serviciile unor firme private şi să recurgă doar la şoferi pe care să-i angajeze în mod direct, măsură al cărei cost este estimat la 3,7 milioane de euro.

Revista precizează că serviciile a 65 de şoferi sunt folosite în prezent la Bruxelles pentru cei 751 de europarlamentari şi a altor 85 la Strasbourg. De asemenea, 23 de şoferi sunt angajaţii Parlamentului, potrivit aceleiaşi surse.

Belgia este în continuare în stare de alertă de nivel înalt, după ce atacatori sinucigaşi au ucis 32 de persoane şi au rănit alte câteva sute în atacurile pe care le-au comis luna trecută pe aeroportul de la Zaventen şi într-o staţie de metrou de lângă sediul Parlamentului European din Bruxelles.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.