Un omagiu le-a fost adus victimelor atentatelor din Spania în timpul slujbei de duminică seara, la Catedrala Notre-Dame din Paris, în prezenţa primarului capitalei franceze Anne Hidalgo, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cardinalul André Vingt-Trois, arhiepiscopul Parisului, şi-a exprimat dorinţa ca slujba să fie dedicată victimelor ”nebuniei ucigaşe” a atentatelor din Catalonia de joi şi vineri, soldate cu 14 morţi, a declarat episcopul auxiliar al capitalei, Denis Jachiet, care a oficiat-o.

Ministrul încărcinat cu Afacerile Europene Nathalie Loiseau, reprezentanţi ai Ambasadei Spaniei la Paris şi un preot spaniol au fost prezenţi.

Evocând atentatele care, înainte de Barcelona, au vizat Nisa, Londra sau Parisul, monseniorul Jachiet a apreciat că ”toate marile oraşe europene, aceste locuri cosmopolite” sunt ”ţinta privilegiată a teroriştilor islamişti, deoarece ele sunt un simbol al amestecului naţiunilor şi culturilor”.

Slujba a fost dedicată, de asemenea, victimelor atentatului de la Ouagadougou şi ale inundaţiilor devastatoare din Sierra Leone.

Barcelona adus un omagiu duminică victimelor atentatelor din Catalonia în celebra sa Catedrală Sagrada Familia, în prezenţa a 2.000 de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.