Trei persoane, între care se numără şi doi turişti olandezi, au fost găsite fără viaţă, vineri, în urma precipitaţiilor intense din Slovenia, unde alunecările de teren au blocat accesul la sate şi au perturbat traficul în nord-estul şi centrul ţării, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Trei persoane au murit în ultimele 24 de ore în incidente legate de fenomene meteorologice", a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a poliţiei, Maja Adlesic.

"Situaţia este gravă"

Doi turişti olandezi au fost găsiţi fără viaţă într-o regiune muntoasă afectată de furtună, iar cadavrul unei femei slovene a fost găsit într-o zonă inundată, a adăugat Adlesic, fără să ofere detalii. O anchetă a fost deschisă pentru a se stabili circumstanţele morţii lor.

Autorităţile au emis alertă roşie, cel mai înalt nivel, din cauza ploilor intense care au început joi seară. "Situaţia este gravă", a declarat presei ministrul Apărării, Marjan Sarec.

Premierul Robert Golob şi-a întrerupt vacanţa şi a convocat o reuniune de criză pentru sâmbătă. Armata s-a alăturat echipelor de salvatori şi pompierilor pentru a ajuta locuitorii din zonele cele mai afectate.

Autostrada care leagă capitala Ljubljana de nordul ţării a trebuit să fie închisă din cauza revărsării râurilor, care au distrus poduri şi mai multe case, potrivit site-ului de ştiri N1 Info. Electricitatea a fost întreruptă în aproximativ 16.000 de locuinţe.

"Unele zone au fost complet izolate, iar comunicaţiile sunt, de asemenea, dificile", a declarat Srecko Sestan, şeful serviciului de protecţie civilă al ţării, referindu-se la operaţiunile de salvare. Sudul Austriei vecine se confruntă, de asemenea, cu inundaţii, iar autorităţile au cerut locuitorilor din zonele afectate să evite călătoriile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.