Situaţia în portul britanic Dover, unde mii de camioane au rămas blocate timp de mai multe zie, revine la normal, iar traficul către Calais, în Franţa, ”scade puternic”, după ce 2.200 de TIR-uri au trecut de Crăciun, iar 1.500 sâmbătă, a anunţat portul francez, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am înregistrat un trafic de 1.000 de vehicule grele joi, dinspre Dover, 2.200 vineri şi 1.500 (sâmbătă). Traficul a slăbit puternic în ultimele ore, iar situaţia a fost reabsorbită în Regatul Unit”, a declarat sâmbătă pentru AFP directorul delegat al societăţii care exploatează porturile de la Calais şi Boulogne-sur-Mer, Benoît Rochet.

De Crăciun, portul a rămas deschis în mod excepţional, iar feriboturile au îmbarcat doar vehicule de la Dover la Calais.

La tunelul de sub Canalul Mânecii, aproximativ 1.000 de camioane au traversat sâmbătă de la Folkestone, în Anglia, la Coquelles, în Franţa, iar doar 400 în sens invers, potrivit unui purtător de cuvânt al exploantantului tunelului, Getlink.

În contextul furtunii Bella, în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu rafale de vânt de până la 130 de kilometri pe oră, ”companiile maritime îşi adaptează serviciile în funcţie de condiţii”, a anunţat conducerea portului Calais, apreciind că, în contextul în care ”traficul este slab, eventuale întârzieri vor fi rare”.

Mii de şoferi au fost blocaţi în Anglia, după ce Franţa, îngrijorată de noua tulpină a noului coronavirus, mai contagioasă, identificată în sud-estul Angliei, şi-a închis duminica trecută frontiera Regatului Unit, inclusiv sosirile de la Diver şi prin eurotunel, traversate de mii de vehicule grele zilnic. Franţa a autorizat o reluare a traficului miercuri, însă cere un test negativ cu covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.