Alerta cu privire la gheţarul Planpincieux, situat în partea italiană a masivului Mont Blanc, a fost anulată duminică de autorităţile italiene. De miercuri, exista riscul despinderii a 500.000 de metri cubi din gheţar, astfel că au fost evacuaţi 15 localnici şi aproximativ 50 de turişti, relatează presa franceză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile din Courmayeur au anunţat duminică “ridicarea tuturor măsurilor” de siguranţă adoptate pentru a se face faţă riscului de prăbuşite a unei părţi a gheţarului. Situaţia a revenit la normal.

Conform celor mai recente informaţii legate de gheţar, există o revenire la parametrii normali de risc.

Astfel, valea Val Ferret, închisă miercuri, a fost redeschisă. Circulaţia maşinilor în vale este din nou autorizată, iar localnicii evacuaţi pot reveni la casele lor.

Vineri, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Italia, după ce autorităţile locale au impus restricţii în localitatea Courmayeur, din cauza riscului prăbuşirii gheţarului Planpincieux (Val Ferret).

În septembrie şi octombrie 2019, o porţiune de aproximativ 250.000 de metri cubi din Gheţarul Planpincieux a ameninţat să se desprindă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.