Patru copii din aceeaşi familie au fost ucişi într-un bombardament al regimului sirian asupra regiunii de nord-vest unde se află ultimul bastion jihadist şi rebel al ţării, a indicat duminică un ONG, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tirurile de artilerie au lovit sâmbătă o zonă rezidenţială a satului Qastoun, situat în provincia Hama, la marginea oraşului Idleb, a preciat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH).

Jumătate din provincia Idleb şi sectoarele adiacente din provinciile Hama, Lattaquié şi Alep au scăpat de sub controlul regimului lui Bachar al-Assad şi sunt dominate de gruparea jihadistă Hayat Tahrir al-Cham, fosta aripă siriană a Al-Qad'da. Sunt prezente şi alte grupări jihadiste. 

În regiune sunt în jur de 3 milioane de persoane, dintre care două treimi sunt venite din alte regiuni ale ţării în război de mai mult de un deceniu. 

Confruntările s-au oprit în martie 2020 în regiune, după o ofensivă a regimului de trei luni care a determinat strămutarea a un milion de persoane, potrivit ONU. 

În ciuda încălcărilor repetate, încetarea focului a fost respectată dar, din iunie, forţele regimului şi-au intensificat bombardamentele asupra sudului regiunii.           

Preşedintele Assad, la al patrulea mandat, a promis "să elibereze părţi din teritoriul care încă trebuie să existe". Regimul a reuşit să preia controlul asupra a două treimi din teritoriu, sprijinit de aliaţii Rusia şi Iran. 

De la declanşarea în 2011, conflictul sirian a ucis aproape o jumătate de milion de persoane, potrivit Observatorului, şi a determinat deplasarea a milioane de alte persoane în interiorul şi exteriorul ţării.            

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.