Cel puţin 40 de lideri jihadişti au fost ucişi, sâmbătă, în Siria, într-un atac cu rachete, care a avut drept ţintă reuniunea lor într-o tabără militară de lângă oraşul Idleb, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Observatorul Sirian pentru drepturile omului (OSDH) nu a putut preciza dacă a fost vorba de "raiduri aeriene sau de un atac cu rachete cu rază lungă de acţiune".

"Tiruri de rachete au vizat o reuniune cu şefi ai grupărilor jihadiste Hourras al-Din şi Ansar al-Tawhid, precum şi lideri ai altor grupări extremiste, adunaţi într-o tabără de antrenament, 40 dintre ei fiind ucişi", a declarat Rami Abdel Rahmane, director al OSDH.

Este cel mai sângeros bilanţ produs contra jihadiştilor, într-un sngur atac în Siria.

Grupările vizate sunt aliate ale HTS, fosta aripă armată siriană a Al-Qaïda. Toate aceste facţiuni au fost deja ţinta raidurilor aeriene ale regmului sirian, ale aliatului său rus, dar şi ale coaliţiei internaţionale antijihadiste condusă de SUA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.