Preşedinta Asociaţiei Medicale Sud-Africane, dr. Angelique Coetzee, care a primit în ultimele zece zile persoane cu teste COVID-19 pozitive, spune că aceşti pacienţi prezintă simprome neobşnuite şinu necesită internarea la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ceea ce le aduce la cabinetul meu” din Pretoria ”este oboseală extremă”, declară ea.

Majoritatea acestor pacienţi sunt bărbaţi în vârstă de până la 40 de ani, dintre care mai puţin de jumătate sunt vaccinaţi.

În afară de oboseală, ei suferă de dureri musculare, tueşsc sec şi prezintă ”o mâncărime în gât”, detaliză ea.

Doar câţiva dintre aceşti pacienţi prezentau o febră slabă.

Dr. Coetzee subliniază că se cunosc puţine lucruri despre cât de periculoasă este varianta omicron, pe care OMS a calificat-o ”îngrijorătoare”.

”Eu nu spun că nu există bolnavi grav”, însă, ”pentru moment, chiar şi pacineţii pe care i-am văzut şi nu erau vaccinaţi au simptome uşoare”, subliniază ea.

Aproape trei sferturi dintre cazurile de covid-19 înregistrate în prezent în Africa de Sud sunt cauzate de varianta omicron.

Bilanţul îmbolnăvirilor de covid-19 din ultimele zile rămâne, însă, relativ mic, de aprocimativ 3.000 de cazuri.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.