Liderul SPD, Sigmar Gabriel a acuzat că obsesia pentru politici de austeritate promovată de cancelarul german Angela Merkel şi de ministrul Finanţelor, Wolfgang Schaeuble, contribuie la proliferarea formaţiunilor populiste în Germania şi în întreaga Europă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu este nicio îndoială că politicile introduse de Angela Merkel şi de Wolfgang Schaeuble au contribuit încă din 2008 la adâncirea crizei din Uniunea Europeană, la izolarea unui guvern dominant german şi, prin insistenţa neobosită pe austeritate, a condus la creşterea şomajului în afara Germaniei”, a declarat vicecancelarul Gabriel.

Liderul SPD a lansat un val dur de critici la adresa Angelei Merkel la doar câteva ore după ce l-a propus pe social-democratul Martin Schulz pentru funcţia de cancelar al Germaniei.

”O consecinţă este reprezentată de întărirea formaţiunilor anti-europene populiste, care au dat o lovitură democraţiei şi au subminat un mediu favorabil de investiţii”, a explicat ministrul Economiei.

De asemenea, politicianul a precizat că social-democraţii nu au reuşit să o oprească pe Angela Merkel.

”Continuarea acestor politici va pune la risc creşterea sustenabilă. Este un pericol pentru Germania”, a declarat Sigmar Gabriel.

Presa germană speculează că vicecancelarul german vrea să conducă ministerul de Externe, după ce social-democratul Frank-Walter Steinmeier va fi propus în următoarele săptămâni pentru poziţia simbolică de preşedinte al Germaniei.

Sigmar Gabriel a argumentat că alegătorii germani îl asociază cu ”marea coaliţie” dintre SPD şi CDU şi nu ar avea prin urmare cele mai mari şanse în cursa împotriva cancelarului Angela Merkel.

Iniţial, Martin Schulz urma să devină şeful diplomaţiei germane îl locul lui Steinmeier, care va fi propus în următoarele săptămâni pentru poziţia simbolică de preşedinte al Germaniei, însă o candidatură pentru poziţia de cancelar ar distruge şansele acestuia de a se alătura cabinetului Angelei Merkel.

Martin Schulz a anunţat în noiembrie 2016 că se va retrage din politica europeană pentru a se concentra pe problemele interne din Germania, după ce a deţinut două mandate la conducerea Parlamentului European.

Germanii vor organiza în septembrie 2017 alegeri generale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.