Cel puţin patru oameni, între care un adolescent, au fost ucişi şi zece au fost răniţi de forţele de ordine din Sierra Leone care au deschis focul asupra unei mulţimi din Makeni ce protesta faţă de mutarea unui generator electric în alt oraş, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sute de persoane s-au adunat sâmbătă în Makeni pentr a încerca să blocheze mutarea unui generator electric în alt oraş, temându-se că asta va pune în pericol alimentarea cu enetrgie, au explicat cinci martori.

Când protestatarii au început să arunce cu pietre, autorităţile au deschis focul, a povestit Matthew Kanu, cadru didactic de la Universitatea din Makeni.

„Au început să tragă în sus şi oamenii au fugit, dar după asta, când lumea a continuat să arunce cu pietre, ei au început să tragă în oameni”.

Oficialii nu au comentat incidentul.

Într-un comunicat emis sâmbătă seară, Guvernul a spus că a aflat de „posibila pierdere de vieţi”, dar nu a dat detalii. A fost comunicat că orice încercare de subminare a liniştii publice va fi întâmpinată cu „deplina forţă a legii”.

Patru dintre cei răniţi se află în stare critică, au spus reprezentanţii spitalului din oraş. „A fost un haos total întreaga zi. Mulţi dintre angajaţii spitalului nu au venit la serviciu pentru că se temeau că lucrurile se vor aprinde din nou afară”, a spus administratorul unităţii sanitare.

Sierra Leone cu greu poate asigura capacitatea necesară de energie pentru cei 7 milioane de cetăţeni. Pene de curent prelungite sunt obişnuite în capitala Freetown şi alte oraşe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.