Serviciile militare de informaţii britanice au transmis sâmbătă că apărarea aeriană a Ucrainei continuă să reprezinte o provocare semnificativă pentru aeronavele ruseşti, în pofida eforturilor continue ale forţelor invadatoare de a reduce apărarea antiaeriană a Ucrainei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ucraina continuă să reprezinte o provocare semnificativă pentru operaţiunile aeriene şi cu rachete ruseşti. Drept urmare, aeronavele ruseşti sunt încă vulnerabile la sistemele de apărare aeriană cu rază scurtă şi medie de acţiune”, a transmis Ministerul Apărării din Marea Britanie (MOD).

Rusia nu a reuşit să obţină controlul spaţiului aerian din cauza incapacităţii sale de a găsi şi distruge sistemele de apărare aeriană ucraineană, a spus ministerul. Astfel, această incapacitate a afectat în mod semnificativ „capacitatea Rusiei de a sprijini înaintarea forţelor sale terestre pe mai multe fronturi”, potrivit MOD.

Ministerul a mai raportat că a existat o activitate aeriană semnificativă a Rusiei către sud-estul Ucrainei, „probabil ca urmare a concentrării operaţiunilor militare ale Rusiei în această zonă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.