Autorităţile comitatului Los Angeles au cerut deschiderea unei anchete independente cu privire la moartea lui Andres Guardado, în vârstă de 18 ani, un tânăr paznic de origine latinoamericană, ucis prin împuşcare de oameni ai şerifului în circumstanţe tulburi, joi, cu şase gloanţe, în oraşul Gardena, în contextul unor manifestaţii care denunţă britalitatea poliţiei vizând minorităţi în California şi în Statele Unite, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sute de persoane au manifestat după moartea lui Guardado, iar o manifestaţie a fost dispersată duminică de oamenii şerifului cu tiruri de gaz cu piper şi gloanţe de cauciuc.

Conducerea comitatului Los Angeles a cerut marţi, în unanimitate, deschiderea ”unei anchete aprofundate şi independente” în vederea clarificării circumstanţelor acestui deces.

Şeriful din Los Angeles i-a cerut luni, în contextul unei polemici tot mai aprinse pe tema morţii tânărului, procurorului Californiei să supervizeze investigaţiile şi a anunţat că vrea să acţioneze în ”deplină transparenţă”.

Pliţiştii susţin că tânărul a fost împuşcat în faţa unui garaj după ce a ”scos o armă de mână”, însă membrii familiei lui Andres Guardado dau asigurări că a fost luat drept ţintă de la spate, în timp ce fugea.

Potrivit serviciului şerifului, poliţiştii se aflau într-o misiune de patrulare atunci când s-au apropiat de Andres Guardado, care era îmbrăcat în civil şi avea asupra sa o armă.

Este vorba, susţin ei, de o armă de vânătoare ilegală şi neînregistrată.

Nicio înregistrare video a dramei nu a apărut deocamdată, iar oamenii şerifului nu erau echipaţi cu camere.

Rezultatul autopsiei tânărului nu au fost făcute publice de către poliţie, alimentând suspiciunile familiei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.