Liderul Partidului pro-Kremlin Rusia Justă-Pentru Adevăr (SRZP), Serghei Mironov, neagă joi că a adoptat o fată ucraineană în vârstă de doi ani, transferată în Rusia, după dezvăluiri de presă în acest sens, şi acuză Kievul şi Occidentul de faptul că se află în spatele acestui ”atac informaţional”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Publicaţia rusă de investigaţie Important Stories şi radiodifuzorul britanic BBC au dezvăluit joi că Serghei Mironov - un susţinător al invaziei Ucrainei de către Rusia şi un reprezentant al regimului lui Vladimir Putin de peste 20 de ani - a adoptat împreună cu soţia sa o fată ucraineană în vârstă de doi ani transferată în Rusia.

Potrivit BBC, fata - al cărei prenume este Margarita - făcea parte dintr-un grup de 48 de copii trimişi în Rusia dintr-un orefelinat din Herson, în sudul Ucrainei, după cucerirea acestui oraş la începutul ofensivei ruse, în februarie 2022.

Serghei Mironov, în vârstă de 70 de ani, a catalogat rapid aceste informaţii de presă drept ”un atac informaţional” şi ”o falsificare isterică lansată de către Serviciile Speciale ucrainene şi manipulatorii lor occidentali”.

”Există un singur scop în spatele a toate astea: discreditarea celor care adoptă azi o poziţie patriotică fără concesii”, denunţă pe X acest fost preşedinte al Consiliului federaţiei, Camera superioară a Parlamentului rus, în perioada 2001-2011.

Mironov - care a lucrat cu Vladimir Putin la Primăria din Sankt Petersburg în anii '90 - a subliniat joi că Rusia va obţine ”o victorie completă” în Ucraina.

Preşedintele rus Vladimir Putin şi comisarul rus însărcinat cu drepturile copilului Maria Lvova-Belova sunt acuzaţi de Curtea Pneală Internaţională (CPI) de crima de război de ”deportare ilegală” a mii de copii ucaineni, acuzaţii respinse vehement de Moscova, care dă asigurări că protejează copiii de confruntări armate.

Ucraina estimează că 20.000 de copii ucraineni au fost trimişi cu forţa în Rusia.

Potrivit Kievului, în acest stadiu, doar aproximativ 400 de copii au fost repatriaţi de către autorităţile ucrainene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.