Senatorul republican Bob Corker, care a arătat că nu se teme să-l înfrunte pe Donald Trump, a făcut marţi un nou pas în acest sens, denunţând ”contraadevărurile” repetate ale preşedintelui american şi dând asigurări că nu-l va mai susţine în alegeri, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Furios că senatorul din Tennessee i-a pus la îndoială proiectul de reformă fiscală, aflat în discuţie în Congres, locatarul Casei Albe a lansat o noiă salvă de tweet-uri agresive şi batjocoritoare la adresa acestuia, despre care spus că are greutatea unei pene şi pe care l-a catalogat drept ”incompetent”.

Senatorul i-a replicat într-un tweet în care denunţă ”contraadevărurile unui preşedinte nedemn de încredere”.

Intervievat la puţin timp după aceea de CNN, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Senatului s-a arătat şi mai precis.

Al 45-lea preşedinte al Statelor Unite este un mincinos? ”Preşedintele are mari dificultăţi cu adevărul în privinţa a numeroase subiecte”.

Regretă că l-a susţinut în alegeri? ”Să spunem că nu o voi mai face din nou”.

”Cred că lucrurile care se întâmplă astăzi sunt rele pentru ţara noastră. Cred că atunci când i se va termina mandatul, contraadevărurile permamente, insultele (...) sunt cele care vor rămâne şi este regretabil”, a adăugat el.

”Acest lucru are un impact asupra tinerilor. Aveţi tineri care, pentru prima oară, îl privesc pe preşedinte care spune lucruri ce sunt pur şi simplu contraadevăruri (...). Este foarte trist pentru ţara noastră”, a spus el.

”Mi-am exprimat în urmă cu câteva săptămâni îngrijorarea faţă de leadershipul său, stabilitatea sa (...) şi nu s-a schimbat nimic”, a adăugat senatorul.

La începutul lui octombrie, Corker a denunţat instabilitatea lui Donald Trump care, în opinia sa, pune în pericol Statele Unite.

”Eu ştiu din sursă sigură că în fiecare zi, la Casa Albă, scopul este să fie controlat”, a declarat el pentru The New York Times, la puţin timp după ce a deplâns pe Twitter faptul că preşedinţia a devenit ”o grădiniţă pentru adulţi”.

Donald Trump urma să ia parte marţi la o masă cu senatori republicani. Bob Corker a anunţat că va fi ”bineînţeles” prezent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.