Senatorul democrat american Joe Manchin a anunţat că nu susţine un uriaş plan de reforme sociale al lui Joe Biden, din cauza unor scumpiri şi creşterii datoriei publice, părând să pună astfel capăt acestui program menit să transforme America, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu pot să merg mai departe”, a declarat duminică la Fox Nes acest ales din West Virginia, care este de săptămâni unul dintre principalele obstacole în calea acestui program de reforme sociale şi ecologice.

”Nu pot să votez pentru asta”, a declarat el, invocând scumpiri şi creşterea datoriei publice.

”Pur şi simplu nu pot. Am încercat tot ceea este posibil omeneşte. Nu pot”, a declarat. ”Este «nu»”.

Denumit ”Build Back Better” (”Să reconstruim mai bine”), acest plan, în valoare de 1.750 de miliarde de dolari prevede gratuitatea grădniţei pentru toţi, credite de impozit ale gospodăriilor americane şi investiţii uriaşe în vederea unei reduceri a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Un prim vot în Camera Reprezentanţilor, în care democraţii păreau să fi depăşit certuri interne între reprezentanţi ai centrului, îngrtijoraţi de datorie, şi aripa stângă, care voia cheltuieli mai mari, a fost amânat în ultimele zile.

Senatul este împărţi (50 la 50 de aleşi), iar orice democrat sau afiliat pare să aibă un drept de veto asupra oricărui proiect de lege în cazul în care republicanii îşi strâng rândurile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.